Voetreflexmassage

Op zoek naar ontspanning en evenwicht ?

De voet weerspiegelt uw gezondheid en uw balans. Ik ga samen met u op zoek waar u uit evenwicht bent en maak een persoonlijk behandelplan om uw balans weer te herstellen.
Naast dat het heel heilzaam is voor uw gezondheid, is voetreflexologie heel ontspannend, een APK tje voor uw lijf en leden!

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een specifieke massage op beide voeten. Het stimuleert de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming en verhoogt het immuunsysteem. De gezondheid wordt hersteld waardoor onder andere klachten als hoofdpijn, stress, darmproblemen en vermoeidheid sterk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Bovendien werkt voetreflexzone massage altijd ontspannend.

Voetreflex voor kinderen.

Vanaf jonge leeftijd is massage voor opgroeiende kinderen een ideale manier om hen te helpen bij hun ontwikkeling. Lichamelijk contact is onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling. Hoe jonger het kind, hoe dieper en onbewuster de weg in het lichaam gaat. Zowel het lichamelijke, emotionele als het relationele deel worden door de massage gevoed.
Kinderen en jongvolwassenen kunnen ook klachten hebben. Helaas soms al vanaf de geboorte. Denk maar aan huilbaby’s of baby’s met astmatische verschijnselen, maag- en darmproblemen of (koemelk)allergie. Sommige kinderen beschikken over een erg fijngevoelig systeem. Ze reageren sterk op allerlei prikkels uit de omgeving (geluiden, kleuren, bepaalde voeding of emoties zoals spanning en verdriet). Het lichaam kan dan uit balans raken. ADHD/ADD, dyslexie en hoog gevoelige kinderen (High Sensitive Persons*) (HSP), etc. zijn hier goede voorbeelden van.
*) Hoog gevoelige kinderen, het woord zegt het al, zijn kinderen waarvan de zintuigen beter ontwikkeld zijn. Alle indrukken komen sterker binnen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
veel scherper alles aanvoelen en signaleren bijv. wanneer de ouders niet lekker in hun vel zitten dan voelen deze kinderen dat direct aan. Ze voelen wat een ander voelt!
Een klas met heel veel kinderen kan het kind in verwarring brengen, omdat alle gevoelens van anderen binnenkomen. Vaak is het kind na school helemaal op, chagrijnig of onhandelbaar.
Wanneer een deur hard wordt dichtgeslagen dan komt dit voor deze hoog gevoelige kinderen over als een bom, ze schrikken zich vaak rot. Het gehoor is vele malen sterker ontwikkeld.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen door voetreflex letterlijk beter in hun vel komen te zitten. Om deze kinderen tot rust te laten komen is Voetreflexologie zeer helend en rustgevend. Kinderen ervaren een behandeling ook vaak als zeer prettig.

– ADHD/ADD & Dyslexie
– Concentratieproblemen
– Extreme moeheid
– Hoofdpijn
– Hoog gevoelige kinderen (HSP)
– Onrustig gedrag
– Slaapproblemen
– ‘Vage’ buikklachten
– Verminderd zelfvertrouwen
– Faalangst

Pubers/jongvolwassenen en voetreflexologie
Tevens kunnen ook pubers veel baat hebben bij een voetreflexmassage. Door veranderingen in hun hormoonhuishouding hebben zij veel stress wat vaak met lichamelijke klachten gepaard gaat. (bijv. hoofdpijn, schommelende hormoonhuishouding, weinig zelfvertrouwen, etc.) Hierbij kan een voetreflexmassage ook goed helpen. Voetreflexmassage sterkt, maakt minder kwetsbaar, de fysieke en psychische weerstand worden ondersteund, het slaapgedrag zal verbeteren en de concentratie zal worden bevorderd. Het heeft ook een positieve invloed op de verwerking van voedsel.
Voor kinderen duurt de behandeling korter en is minder intensief dan bij pubers en (jong)volwassenen.

Voetreflex voor slechte spijsvertering

Problemen in het spijsverteringsstelsel kunnen worden veroorzaakt door problemen in het stelsel zelf, zoals zweren of divertikels in de darmen of een slechte afgifte van de spijsverteringsenzymen door de alvleesklier. Ze kunnen echter ook worden veroorzaakt door verstoringen elders in het lichaam, bijvoorbeeld in de wervelkolom, waarbij de uittredende zenuwbanen de bijbehorende organen niet meer voldoende enerveren. Bovendien kunnen disfuncties van bijvoorbeeld de darmen ten grondslag liggen aan een scala van lichamelijke en geestelijke problemen zoals autisme, depressiviteit, allergieën, vermoeidheidsklachten, lagerugklachten, hoofdpijnen, etc. In feite zou alleen over een ontregelde spijsverteringsfunctie al een heel boek gevuld kunnen worden.

Een voetreflextherapeut tast minutieus de voet af, waardoor hij of zij een goed beeld krijgt van de verstoorde zones. Soms zijn spijsverteringsstoornissen al meteen visueel waarneembaar, soms ontdek je ze pas bij palpatie van de voet. De voetreflexoloog kijkt o.a. naar kleur, groeven en lijnen en tast de voet af op tonus, eelt, korreltjes en afwijkende structuren. Ook de samenhang en de oorzaken van klachten zijn via het onderzoek van de voeten op te sporen. Hierdoor kan een behandeling ingezet worden die niet (alleen) symptoomgericht is.