1Kan Voetreflexmassage je stress verminderen ?

Reflexzonetherapie is vooral bekend onder de naam reflexologie of voetreflexologie.

Op je voeten (en handen en gezicht) kun je reflexzones vinden die overeenkomen met alle delen van je lichaam. Het bewerken van deze zones zorgt ervoor dat het lichaam zich ontspant en bevordert de doorbloeding. Bovendien stimuleert het de afvoer van afvalstoffen. Dat is goed voor je en stress klachten kunnen daardoor verminderen.
Het doel is het zelf genezende vermogen te stimuleren en zo het natuurlijke evenwicht van lichaam èn geest te herstellen.

Het is helaas geen therapie waarmee je ernstige ziektes kunt genezen. Wel kunnen ernstig zieke mensen baat hebben bij een ontspannende behandeling ter vermindering van stress, pijn en angstgevoelens.
Reflexologie is een aanvulling, maar geen vervanging van reguliere gezondheidszorg.

2Hoeveel tijd tussen de behandelingen is optimaal?

Voor een heerlijk ontspannend gevoel en dit te onderhouden zou ik adviseren deze 1x in de maand te boeken. Bij echt therapeutisch behandelen: De eerst 3weken, elke week, dan om de week en steeds langer ertussen totdat je zelf voelt dat je lichaam het heeft overgenomen of dat je wel weer wat onderhoud kunt gebruiken.

3Hoe kan ik betalen?

Je kan contant betalen of ik kan je een tikkie sturen als je een mobiel telefoonnummer met WhatsApp erop hebt.of gelijk in de salon met een pin betaling.

4Moet ik een klacht hebben om een voetreflex-behandeling te boeken?

Absoluut niet, hoe meer we preventief kunnen werken hoe beter het is.

5Worden mijn voeten gewassen voor de behandeling?

Ja, je voeten worden gewassen voor de behandeling. Afhankelijk van welke behandeling je boekt met een washandje of een heerlijk voetbad.

6Moet ik rekening houden met mijn kleding?

Er wordt gemasseerd van voet t/m knie dus kleding die gemakkelijk tot over de knie te schuiven is, zonder dat het afknelt, is aan te bevelen. Wat ik veel zie is dat mensen liever hun broek even uit doen. Net wat jij fijn vindt. Je krijgt een deken(tje) over je heen om je comfortabel te laten voelen.

7Lig ik op mijn buik of rug?

Je ligt op je zit/lig op een massastoel. Het rug-gedeelte kunnen we eventueel omhoog zetten indien gewenst.

8Heb ik een verwijsbrief van de huisarts nodig voor een afspraak?

Nee, dit is niet nodig. Je kunt gewoon rechtstreeks een afspraak maken.

9Kan ik de door mij betaalde behandeling terugvragen bij mijn zorgverzekeraar?

Nog niet aangesloten wel mee bezig.

Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.